Onderdelen

U bent hier: Home - nieuws - Coen Moulijn Memorial Cup groeit naar 128 clubs

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Coen Moulijn Memorial Cup groeit naar 128 clubs

logo-SporticonenDe Coen Moulijn Memorial Cup groeit in 2017 met steun van Feyenoord en de stichting Rotterdamse Sporticonen naar maar liefst 128 deelnemende clubs. Het toernooi vernoemd naar mister Feyenoord zal met ingang van de zesde editie permanent op sportpark Varkenoord in Rotterdam worden verspeeld. 

Feyenoord gaat het grootste F-toernooi van ons land met 128 deelnemers nadrukkelijker gaan gebruiken al platform om de band met de amateurpartners aan te halen en verder uit te bouwen. Het levende eerbetoon aan mister Feyenoord wordt op zaterdag 20 mei  worden gehouden. De F-jeugd van Balcontrole Soccer Academy fungeert op zaterdag 20 mei 2017 voor de tweede maal als titelverdediger. De Amsterdamse voetbalschool won het toernooi ook al in 2014. Met de groei naar 128 clubs gaat de wens van Pim Blokland als bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen en voorzitter van de Vrienden van Feyenoord in vervulling. Hij wil de waarde van het toernooi met de naam van de legendarische Rotterdamse dribbelaar graag vergroten door een grotere betrokkenheid van Feyenoord.

logo-CM CupBlokland is vanaf de oprichting van het evenement lid van de Raad van Advies van de Coen Moulijn Memorial Cup. De leden daarvan zijn door de weduwe Adrie Moulijn aangezocht zitting te nemen in het comité. De Feyenoord-vriend en het lid van de Raad van Commissarissen ziet in het evenement een ideale verbinding tussen Feyenoord en de amateurpartners van de Kuip-club die door hele land zijn gevestigd. “Het is de bedoeling die verenigingen voortaan door Feyenoord zullen worden uitgenodigd voor deelname. Dit jaar zijn we in 2016 voorzichtig mee begonnen en willen we voor 2017 verder uitbouwen. Daardoor krijgt de relatie tussen Feyenoord en de amateurpartners meer en concretere invulling. Daarvoor terug krijgt de club een ideaal platform voor scouting en contacten met het netwerk van amateurpartners. Tijdens het toernooi zijn immers bijna 1400 jonge, talentvolle spelers aan het werk te zien zijn. Nergens in Nederland op een dag vertoond.”

Blokland noemt  Coen Moulijn zijn icoon. “Een speler waarvoor ik vroeger met mijn vader naar het stadion ging. Hij was mijn favoriet. Ik keek elke veertien dagen er weer naar uit om hem te zien spelen. Het toernooi is een prachtig eerbetoon aan een Feyenoord-icoon. Daarom is het goed dat Feyenoord  het grootste F-toernooi van ons land steviger heeft omarmd. “

gearchiveerd onder: ,
Twitter