Onderdelen

U bent hier: Home - nieuws - Winnaars regionale voorronde Stimuleringsprijs

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Winnaars regionale voorronde Stimuleringsprijs

buurtsportcoach-sbbDe provinciale sportraden hebben de 72 inzendingen voor de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach & Combinatiefunctionaris 2017 beoordeeld en vier buurtsportcoaches genomineerd: Idzard Pruiksma, Timo Riphagen, Ron Gravemaker en Tineke Wilms.

 • Idzard Pruiksma, Gemeente Súdwest-Fryslân (Regio Noord)
  Als buurtsportcoach in de aandachtwijken in Sneek, richt Idzard zich met name op kinderen en jongeren met een lage sociaal economische status. Hij heeft de nodige verbindingen gelegd met jongerenwerk, het gebiedsteam, politie, wijkverenigingen, scholen en natuurlijk de kinderen en (hang)jongeren zelf. Idzard weet als geen ander jongeren te bereiken, te betrekken bij activiteiten en ze zelfs te motiveren tot vrijwilligerswerk. Hij is het voorbeeld van proactieve, inspirerende buurtsportcoach die niet afwacht, maar gewoon doet en hierin zeer succesvol is.
 • Timo Riphagen, Stichting Kulturhus Westervoort (Regio Oost)
  Timo is in Westervoort dé verpersoonlijking van sport en bewegen: of je het nu vraagt aan een onderwijzer, huisarts, GGD medewerker, sporttrainer, ambtenaar of inwoner, zij zullen de naam van Timo noemen! Behalve buurtsportcoach is Timo ook JOGG regisseur en begeleidt hij zo’n 16 stagiaires. Hij adviseert en begeleidt zowel lokale organisaties als kinderen, hun ouders en ouderen in Westervoort op het gebied van gezonde leefstijl en is een verbinder pur sang.
 • Ron Gravemaker, Castricum en Haarlemmermeer (regio West)
  Ron is er in twee gemeenten in geslaagd in relatief korte tijd een netwerk op te bouwen rondom een gezamenlijke ambitie om ouderen en kwetsbare inwoners duurzaam in beweging te krijgen. Hij werkt hierin samen met o.a. GGZ, eerstelijnszorg, sociale wijkteams, Leger des Heils, woonzorgcentra en uiteraard sportaanbieders. Ron krijgt niet alleen kwetsbare groepen in beweging bij bestaand sportaanbod, maar hij zorgt ook voor vernieuwing van het aanbod én weet de deelnemers te stimuleren om zelf als vrijwilliger actief te worden en dus meer te participeren.
 • Tineke Wilms, Gemeente Maasgouw (Regio Zuid) 
  Tineke is als beweegcoach de spil tussen kwetsbare inwoners, de eerstelijnszorg en (commerciële) sport- en beweegaanbieders. Tineke zet altijd de mens en de kwaliteit van leven centraal en zet bewegen en gezonde leefstijl puur in als middel. Ze werkt volgens de uitgangspunten van positieve gezondheid en heeft hiermee ruim 90% van de inactieve mensen die zij heeft begeleid structureel in beweging gekregen. Naast deze 1-op-1 begeleiding is ze ook zeer sterk in het verbinden en creëren van draagvlak op zowel uitvoerend als beleidsmatig en politiek niveau.

De komende week wordt van deze vier buurtsportcoaches een filmpje gemaakt. Dit filmpje wordt van 13-20 juni vertoond op www.sportindebuurt.nl. Van 13 juni t/m 20 juni (tot 17.00 uur, tijdens de Buurtsportcoachdag) kun je je stem uitbrengen op één van de vier genomineerden. De Stimuleringsprijs wordt uitgereikt tijdens de Buurtsportcoachdag in Almere op 20 juni.

gearchiveerd onder: ,
Twitter